Να έρχεσαι συχνά τα βράδια

Να έρχεσαι συχνά τα βράδια

silhouette-black-white-top-holding-hands-couple-forever-21-river-west-arabia-mountain-atlanta-georgia-wedding-photographer

Photo credit -Elyse Jankowski

Θέλω να έρχεσαι συχνά τα βράδια. Τα καλοκαίρια με πνίγουν. Να περνάς για μια καλησπέρα. Να έρχεσαι να με βλέπεις. Θα με βρίσκεις καθισμένη στην ίδια καρέκλα, σαν φιγούρα από εικόνισμα βγαλμένη· ασάλευτη. Εκεί θα σε περιμένω, έτσι, σιωπηλή και παγωμένη. Προτού περάσεις το κατώφλι να κρεμάς τη σκιά σου στην αυλή, πλάι στο γεράνι.

Θα κάθεσαι δίπλα μου. Ο καφές σου θα είναι από ώρα έτοιμος, μα ακόμα ζεστός. Σκέτος και βαρύς σαν απόκληρος χειμώνας. Στην πρώτη γουλιά τα μάτια σου θα καθρεφτίζουν φάρους αναμμένους. Δεν θα μιλώ, ούτε κι εσύ. Μονάχα η σιωπή θα τρίζει στο δωμάτιο.      Θα μυρίζουμε μαζί τη θάλασσα. Ο καθένας τη δική του. Εσύ αυτήν που έθαψες, εγώ εκείνη που τρύπησε την καρδιά σου.

Θα έρχεσαι σαν από χρόνια λησμονημένος πολεμιστής. Στα ρούχα σου θα αναπαύονται οι λύπες του κόσμου, στα μάτια σου θα έχουν πνιγεί όλοι  οι έρωτές μου. Δεν θα σε φοβάμαι. Στις χούφτες μας ένα τσαλακωμένο καλοκαίρι θ’ αναζητά εκδίκηση. Θα κοιταζόμαστε για ώρα πολλή βαθιά μέσα στα μάτια. Οι φλέβες του λαιμού σου θα ψιθυρίζουν μια νεκραναστημένη αγάπη. Θα καμώνομαι πώς δεν θα την βλέπω, δεν θα την ακούω· θα προσποιούμαι πως δεν την συνάντησα ποτέ.

Να έρχεσαι, να έρχεσαι συχνά να μου κρατάς το χέρι. Με τρομάζει τόσο που δε νυχτώνουν άλλο οι  μέρες. Να έρχεσαι, να βάφεις τους τοίχους με εκείνη τη θλίψη που μυρίζει κάρβουνο. Κι όταν κρυώνει ο καφές, όπως η καρδιά σου, να φεύγεις. Αθόρυβα. Ακροπατώντας. Να φεύγεις με τα μάτια σπασμένα από νοσταλγία. Να φεύγεις ήσυχα, με πατήματα ανάλαφρα. Να φεύγεις βιαστικά, προτού γλιστρήσει από τα μανίκια σου εκείνος ο ξεστρατισμένος θάνατος που παραμονεύει να μας κάψει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s